Philip Morris kraków Polska _ cracow Poland
  • Klient_Client : Philip Morris SA

Projekt budynku centrum administracyjnego firmy Phillip Morris w Krakowie był punktem kulminacyjnym sześcioletniego, ambitnego planu modernizacji zakładu produkcyjnego.Zadaniem zespołu projektantów było stworzenie projektu, który wykorzystywałby pięć pięter istniejącego budynku fabryki.

Plany klienta zakładały stworzenie jednego, głównego wejścia do budynku dla wszystkich pracowników zakładu oraz gości. Oprócz tego, budynek miał pomieścić szatnie dla osób zatrudnionych przy produkcji, restaurację, kawiarnię oraz zaplecze socjalne dla wszystkich pracowników, a także muzeum, centrum konferencyjne, centrum przetwarzania danych obsługujące całość działalności Phillip Morris w Polsce i biura przenaczone do obsługi administracyjnej całego kraju.

Artchitecture’s innovative design for Philip Morris’ administrative and social centre in Kraków was the challenging successful culmination to an ambitious six-year production facility modernization and expansion master-plan. The basis of the design was the regeneration of an existing five-floor factory building (250 m in length by 20 m in depth). The client’s brief called for the formation of a single controlled entrance and exit to the facility site for all Phillip Morris’ employees and visitors. In addition, the project was to house changing facilities for all production staff, site-wide staff amenities – such as a restaurant, cafe and bar and company museum. The headquarters administrative centre provides country-wide administration and support services for Phillip Morris Polska’s activities and consists of highly flexible office space, a large data centre and fully equipped conference and training facilities.

© artchitecture 2019
Back to top